Sokolovsko: Krádežemi kabelů způsobili milionovou škodu

Sokolovští kriminalisté objasnili případy krádeží kabelů, ke kterým došlo v měsíci červnu. Ve středu dne 29. srpna 2018 kriminalisté zadrželi tři muže ve věku 27, 30 a 35 let a následně zahájili jejich trestní stíhání.

dezinfekce

Pětatřicetiletého muže obvinili z přečinu krádež spáchané formou spolupachatelství. Další dva muži byli obviněni ze spáchání pokračujícího zločinu krádež taktéž spáchané formou spolupachatelství.

Třicetiletý a pětatřicetiletý muž měli v polovině června přijet v Lomnici do bývalého prostoru lomu Jiří. Jeden z nich měl hlídat, mezitím druhý odříznout a odcizit 170 metrů kabelů.

V dalších třech případech v měsíci červnu měli třicetiletý muž se sedmadvacetiletým mužem v Královském Poříčí v prostoru Dolu Jiří odcizit dalších téměř 1500 metrů kabelů. Dále měli z odstaveného nákladního vozidla odcizit svářecí soupravy a z montážního místa téměř 270 kusů dílů k pásovému vozu a zhruba 1,5 tuny starých demontovaných kabelů určených ke šrotaci.

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu v oznámené výši přesahující částku 1 200 000 Kč.

Třicetiletý muž se krádeže dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí třicetiletého a pětatřicetiletého obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. Za způsobenou značnou škodu jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Sedmadvacetiletý muž je stíhaný na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Na celém případu kriminalisté úzce spolupracovali s pracovníky Sokolovské uhelné, a.s.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy