Sokolovsko: Chtěla si koupit vozidla, nikdy je nezaplatila a odjela s nimi

Žena ze Sokolovska se měla dopustit od konce měsíce března do začátku května 2018 několika trestných činů. Hned ve 4 případech měla předstírat, že má zájem o koupi vozidla. Obviněná žena se měla ozvat na inzeráty, kde byla nabídnuta vozidla k prodeji.

dezinfekce

Měla si vždy domluvit schůzku, vypůjčit si vozidlo ke zkušební jízdě,a to pak nevrátit majiteli. V jednom případě měla žena využít situace, kdy ve vozidle byly osobní věci majitele. Jednalo se o peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Tu v jednom z obchodních středisek na Karlovarsku několikrát za sebou použila a vybrala z ní hotovost. 

Ve 2 případech měla okrást své známé. V nočních hodinách 2. 5. 2018 v Chodově, v bytě svého přítele měla využít jeho nepozornosti a odcizit mu troje klíče od bytu, vchodových dveří a vozidla. Spolu s těmito klíči měla odcizit jeho peněženku s doklady a finanční hotovostí. Přes vyslovený nesouhlas, který na ní muž křičel za uzamčenými vchodovými dveřmi, které měla žena zamknout, odemkla vozidlo značky BMW a odjela s ním. Žena usedla za volant i přes to, že jí byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

O pár hodin později v ten stejný den měla navštívit svou kamarádku v jejím bytě na Sokolovsku. Obviněná žena opět využila její nepozornosti a z volně odloženého batohu na židli odcizila peněženku s finanční hotovostí.

Za všechny tyto skutky kriminalisté ze Sokolova 36letou ženu stíhají ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a dále z přečinu podvod.

Svým jednáním obviněná žena způsobila škodu o celkové výši přesahující 120 tisíc korun.

V současné době je žena umístěna v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Bc. Soňa Hergezelová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy