Sokolovsko: Auto, které převrátil na střechu, začalo hořet

Ve čtvrtek dne 7. září došlo krátce po devatenácté hodině na silnici III. třídy č. 21042 v katastru obce Oloví v blízkosti železničního přejezdu k havárii osobního vozidla značky Opel, které řídil 20letý řidič.

dezinfekce

K havárii mělo dojít tak, že řidič jel se svým vozidlem po komunikaci ve směru od Oloví ke Kraslicím. Při projíždění v jeho směru táhlé pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu komunikace (zatáčka) a povětrnostní situaci (mokrá komunikace). Při průjezdu zatáčkou začal brzdit, přitom dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Následně s vozidlem vjel vpravo mimo komunikaci a havaroval přes střechu. Po havárii začalo vozidlo hořet. Naštěstí se řidiči podařilo z vozidla včas vylézt. Při dopravní nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění. Vlivem požáru došlo k poškození fasády drážního domku zabezpečovacího zařízení. Policisté s řidičem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní.

Škoda na vozidle a na ohořelé fasádě drážního domku byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 tisíc korun. Přestupkové jednání řidiče policisté vyřešili uloženou blokovou pokutou.

O nehodě a likvidaci požáru jsme vás již informovali zde.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy