Sokolov: V ulici Petra Bezruče probíhají úpravy (TV Západ)

Rekonstrukce ulice Nábřeží Petra Bezruče v Sokolově pokračuje. Viditelným znakem je kácení stromů, které budou nahrazeny vhodnějšími.

dezinfekce

„My jsme to Sokolovákům dopředu avizovali. Přijali jsme několik opatření, kdy hlavní opatření je, že jsme na dobu dočasnou změnili náměstí Budovatelů, známé jako Nové náměstí, ve větší parkovací plochu. Dělali jsme to právě s odůvodněním toho, že Nábřeží Petra Bezruče bude na několik týdnů nebo spíše mluvme o několika měsících, úplně uzavřeno. Chápeme potřeby nejenom obyvatel, kteří v oblasti bydlí, ale také všech, kteří do Sokolova, ať už na úřady, do škol, do zaměstnání, dojíždí. Takže nyní na dobu výstavby a rekonstrukce mohou parkovat na Novém náměstí. Nepřistoupili jsme úplně nadšeně k rekonstrukci z pozice toho, že samozřejmě, pokud něco rekonstruujeme, tak jsme se velice vážně zabývali otázkou, co se stávající zelení, konkrétně jde o vzrostlé stromy. Naše rozhodnutí nám „malinko“, ale nyní to berte opravdu v uvozovkách, ulehčil stav stromů, které nejsou úplně zdravotně v pořádku. Jestli si dobře vzpomínám, dochází tam k nějakému zdvojování korun a podobné záležitosti. Samozřejmě jsme si nechali na stromy udělat odborný posudek. Dochází tam také k tomu, že kořenový systém stromů zvedá stávající komunikaci. Do budoucna je zde i nebezpečí, že by se nám mohl probourávat do opěrné zdi, kdy by se na nás určitě zle mračilo Povodí Ohře, protože tam teče Lobský potok,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Odbor životního prostředí vybral beztrnou odrůdu dřezovce (Gleditsia triacanthos, kultivar Skyline), který svou velkou korunou z kapradinových listů bude vytvářet ideální stín a vlhkost, jako bezkvětá dřevina navíc nebude vznikat nepořádek opadem. Na druhém břehu bude současně opraven chodník a rovněž vysázeno šest nových dřezovců. Do konce srpna vznikne v místě třicet pět parkovacích míst.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy