Sokolov: Směny pozemků umožní výstavbu záchytného parkoviště (TV Západ)

Město Sokolov chystá směnu pozemků s Lesy ČR, aby mohlo vybudovat záchytné parkoviště pro historické centrum v prostoru za areálem klášterního kostela. Jednání trvala několik let a nyní je ještě třeba potvrdit záměr Zastupitelstvem.

dezinfekce

„Město Sokolov postupnými kroky koupilo pozemky v katastru Královského Poříčí a v katastru obce Stříbrná tak, abychom měli Lesům ČR co nabídnout. To se teď podařilo. To znamená, že Rada města schválila a dává ke schválení Zastupitelstvu města případnou směnu. Co se týče našich pozemků, tak máme 28 tisíc pět set metrů čtverečních, které nabízíme Lesům ČR. A ten pozemek, o který máme zájem, tak jeho plocha je 27 tisíc metrů čtverečních,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Rozdíl v kupní ceně činí zhruba 5 milionů korun v neprospěch města, které bude muset tuto částku uhradit. 

„Co se týče územních plánů, tak zatímco Lesy ČR nabízejí les, který podle územního plánu je opravdu lesní pozemek, tak co se týče našich pozemků, tak jeden je zařazen jako přírodní pozemek. Co se týče Stříbrné, ta nemá aktuální územní plán, to znamená, že tam to zařazeno takto striktně není,“ popsal místostarosta. 

V plánech po případném získání jsou kromě vybudování záchytného parkoviště také následné rozvojové aktivity. 

„Další věc, kterou chceme už teď pečlivě připravovat, je vlastně jakési propojení, případně do budoucna možné i otevření právě areálu klášterního kostela. Musím říci, že tento pozemek opravdu velice chceme a potřebujeme, protože my na to pak navazujeme i další projektové věci a rozvojové věci, které se týkají zejména turismu,“ dodal Picka. 

Parametry záchytného parkoviště se budou řešit až po dokončení směny pozemků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy