Sokolov: S tancem a hudbou je svět krásnější

Taneční škola Petra Macháčka slaví 10 let. Manželé Macháčkovi vyučují společenské tance a výchovu pod střechou Městského domu kultury, jako pokračovatelé tanečního mistra Josefa Kábrta.

dezinfekce

Na parketě se pod jejich vedením údajně vystřídaly tisíce tanečníků. Nechybějí mezi nimi páry, přesahující osmdesátiletou věkovou hranici. V souvislosti s výročím Macháčkovi uspořádali výstavu, která mapuje průřez desetiletou historií.

„Usoudili jsme, že množství fotografií, které máme, je dobré zveřejnit. Zvlášť teď, když fungujeme desátou sezonu,“ pověděla Milada Macháčková, která s manželem tančila již v dobách taneční školy Josefa Kábrta.

„Pan Kábrt, který letos oslaví 90. narozeniny s námi stále tančí, je to neuvěřitelné, jsme rádi, že ho tady máme,“ navázal Petr Macháček.

Se svou paní se věnují výuce společenských tanců a výchově pro děti od předškolního věku, horní věková hranice neexistuje.

„Pamatuji na manžele Chejlavovi, ti tančili dohromady asi třicet let. Zažili jsme je i v naší škole,“ vzpomíná Petr Macháček.

„Musím říct, že lidé mají o kurzy zájem, hlavně dospělí. Jednou k nám přišel manželský pár s tím, že manželka přemlouvala doma patnáct let svého chotě, aby s ní chodil tančit. Nakonec byl rád, osobně mi to potvrdil,“ přidala se taneční i životní partnerka zakladatele taneční školy, jejichž motto zní“ „s tancem i hudbou je svět krásnější,“ a nazvali tak i uvedenou výstavu.

Výstava je k vidění ve foyer Hornického domu. Fotografie zachycují jednotlivé roky i vlastní akce, které manželé Macháčkovi pořádali. S aranžováním výstavních panelů pomáhali studenti Střední živnostenské školy v Sokolově, kteří navrhli i podobu výstavy. Ta potrvá do konce listopadu. 


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy