Sokolov: Řidičce v nouzi pomohli strážníci

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Občas je jejich služba ale „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v listopadových týdnech? Transport opilců na záchytku, řidička v nouzi, zásah na nádraží i kočka v autě.

dezinfekce

Labuť zamířila do Vodocentra, strážníci jí pomohli do řeky
Těžko říci, zda labutí mládě zmátlo slovo „voda“ v názvu firmy v Chebské ulici, každopádně místo k řece Ohři zamířilo do jejího areálu. Zaměstnanec firmy zavolal na městskou policii, co si má s labutí počít, strážníci zase oslovili záchrannou stanici pro zvířata, jak s ptákem naložit. Dostalo se jim pokynu, že mají labuť odchytit a vypustit na řeku. Což se jim nakonec podařilo a mladá labuť skončila tam, kde jí je nejlépe. Na vodě a v přírodě.

Než nastartujete tak zjistěte, zda nemáte v autě kočku
Motoristé by si měli dát pozor, jestli se v jejich automobilu, konkrétně v motorovém prostoru, neukryla kočka. Malé šelmičky sem totiž rády zalézají, zvláště když je motor ještě teplý. Jedno kotě se pokoušela hlídka strážníků vylákat z auta na parkovišti v ulici Boženy Němcové. O pomoc je požádala provozovatelka sokolovského útulku pro kočky. První fáze akce ale úspěšná nebyla, kotě prchlo z obklíčeného auta do jiného. Až odpoledne se podařilo zvíře polapit a umístit do útulku.

A ještě jeden kočičí příběh: Hlídka městské policie si všimla kotěte, na které za OD Tesco útočily dvě straky. Strážníci kotě odchytili a předali provozovatelce sokolovského útulku.

Řidičce v nouzi pomohli strážníci s kolem
Že je pro ženu výměna kola na automobilu vzhledem k potřebné fyzičce záležitost skoro nemožná, potvrdil případ motoristky, která zůstala „viset“ před křižovatkou u benzinky ONO. Hlídka na místě zjistila, že vozidlo má zcela prázdnou pravou přední pneumatiku. Řidička sice měla v autě rezervu, kterou však neuměla nasadit. Vzhledem k dopravní situaci na místě hlídka rozhodla, že pneumatiku vymění. Zdánlivá maličkost, ale i malá pomoc potěší.

Nabízel bezdomovci „marjánu“, to se ale přepočítal
Městská policie přijala oznámení, že před nádražím došlo k potyčce mezi dvěma muži. Hlídka tady zastihla už jen jednoho z aktérů údajné rvačky, místního bezdomovce. Ten strážníkům řekl, že pouze odstrčil neznámého muže se slovy „zmiz, šmejde,“ protože mu nabízel marihuanu. Podezření, že by snad mohl mít bezdomovec u sebe nějakou zbraň, se ukázalo jako liché. Neznámého muže, který měl ještě před příjezdem hlídky pláchnout, se najít nepodařilo. Vzhledem k tomu a nemožnosti takříkajíc vytěžit druhou stranu konfliktu, neshledala hlídka ze strany bezdomovce žádné protiprávní jednání.

Žena upadla v kolejišti, strážníci včas zasáhli
Štěstí v neštěstí měla žena, která ve Svatavě na nádraží, patrně kvůli nevolnosti, spadla do kolejiště, když šla na vlak. Událost byla oznámena na linku 156 s tím, že za pět minut pojede vlak. Hlídka městské policie ale byla rychlejší, ženu s poraněnou hlavou z místa odvedla a předala přivolaným záchranářům k dalšímu ošetření. O této události jsme vás informovali zde.

Další rychlá pomoc:  Na městskou policii oznámil volající, že v OD Perla kolabuje muž a má s sebou malé dítě. Hlídka strážníků poskytla muži první pomoc a přivolala záchrannou službu. Pro dítě si přijela babička, která byla kontaktována hlídkou MP.

Ustlali si pod rampou i ve křoví
Lidé bez přístřeší často složí hlavu ke spánku, kde je napadne. Na dva bezdomovce, kteří se „utábořili“ pod rampou obchodního domu Ural, upozornil telefonát. S tím, že nechtějí ani za nic toto místo opustit. Nechali si říci teprve až od strážníků, kteří jim vysvětlili, že tady noclehárna opravdu není. Další dva bezdomovci si ustlali ve křoví u bývalého skladu zeleniny. A ještě kolem sebe nadělali pořádný binec. Strážníci dvojici probudili a musela nepořádek uklidit, odpadky odvezla společnost SOTES. Poté nocležníci z místa odešli.

Nemohli chodit, tak skončili na záchytce
„Ve vchodu obytného domu v ulici Závodu míru sedí dva zjevně opilí muži,“ oznámil městské policii volající na linku 156. Hlídka je tady skutečně našla a zjistila jejich totožnost. Poté je vyzvala, aby místo opustili. Jenomže to jaksi nešlo. Ani jeden z nich nebyl vzhledem k vysokému stupni opilosti schopen chůze. Nezbylo nic jiného, že je transportovat na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Poté se jim snad schopnost pohybu vrátila.

A ještě jedna opilecká story: „Na zvonky zvoním poplach sousedům,“ zpívá Dalibor Janda v písničce s názvem Kaskadér. Opilý muž domáhající se vstupu do obytného domu v Sokolovské ulici sice nezpíval, ale místo toho skutečně zvonil na všechny zvonky v domě. Přestal, až když přijeli strážníci, kterým řekl, že se snaží dozvonit na svou sestru, u níž měl přespat. Událost byla vyřešena domluvou a zvonící muž po umravnění odkráčel.

Majitel měl strach z vlastního psa
Poněkud vystrašený rodič zavolal na tísňovou linku 156, že má doma psa a ten zřejmě nesnáší jeho dítě, batole, a že má proto strach. Hlídka oznamovateli vysvětlila, že pokud má svého psa u sebe doma, pak že si jej musí zabezpečit a pohlídat, aby nikoho nenapadal. Majiteli byla nabídnuta možnost umístit psa v záchytném zařízení Vránov k případné adopci, pokud by bylo dítě v ohrožení. To ale odmítl. Uvedl, že se o psa postará a převychová jej sám.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy