Sokolov: Radary chytají desítky řidičů denně (TV Západ)

Od 1. října loňského roku se v Sokolově opět měří rychlost na dvou úsecích pomocí radarů. Dosavadní výsledky ukazují, že desítky řidičů každý den porušují předpisy.

dezinfekce

„Upozorňuji a připomínám, že jde o úsekové měření. Tzn., že měříme průměrnou rychlost v tom daném úseku. Musím říci, že ta čísla, která nám statistika, kterou jsme si nechali zpracovat městskou policií, trošku vyrazila bohužel dech. Protože za tři měsíce v loňském roce jsme zde naměřili přes 2.100 přestupků. Přičemž nejvyšší naměřená průměrná rychlost měla hodnotu 94 km/h. Řidiči v Sokolově, já jsem přesvědčen, že nejenom v Sokolově, bohužel ta situace je taková i v mnohých městech, ale také Sokolov patří mezi města, kde řidiči předepsanou 50 km rychlost příliš nedodržují. Je potřeba ještě dodat, že radar je nastavený tak, že měříme rychlost 60 km/h a výš, kdy je zde ještě nějaká tolerance měření, a to je plus mínus 2 km. Takže opravdu mluvíme o přestupcích, kdy ten řidič jel min. 60 km průměrnou rychlostí v tom daném úseku,“ posteskl si starosta Sokolova Jan Picka.

Ačkoliv počty hříšníků postupně klesají, musela radnice reagovat přijetím pracovníka.

„My jsme byli připraveni na to, že dojde k nárůstu agendy díky radarovým úsekovým měřením. Posílili jsme tak příslušný odbor o jednu pracovnici. Tzn., že jsme přijali jednu úřednici, která má na starosti vyřizování pouze této složité agendy. Já chci doufat a budu věřit a snad i vaším prostřednictvím nás poslouchá co nejvíce řidičů v Sokolově, že dojde k prudkému snížení právě naměřených dopravních přestupků,“ dodal Picka.

Měřené úseky jsou na ulicích Závodu Míru a Sokolovská. Výše pokut je v kompetenci Městské policie.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy