Sokolov: Průmyslová zóna Depo sloučí etapy realizace (TV Západ)

Sokolovskou průmyslovou zónu u nádraží zvanou Depo hodlalo město připravit po etapách, které nyní s ohledem na možný dotační titul regenerace brownfieldů chce sloučit.

dezinfekce

Věří, že se tak zvětší atraktivita pro případné investory.  

„Město Sokolov již v roce 2022 podalo žádost o dotační prostředky na Ministerstvo průmyslu na naši jedinou průmyslovou zónu, to je tzv. Depo, kde bychom samozřejmě chtěli vybudovat infrastrukturu, zdemolovat stávající nemovitosti, které tam zůstaly. A vzhledem k tomu, že v té první fázi se řešily čtyři etapy - první etapa je parkoviště pro osobní automobily, druhá etapa, to je v oblasti bytových domů, které město vykoupilo, mělo být parkoviště pro kamionovou dopravu, třetí etapa je samotná průmyslová zóna a ta čtvrtá v zadní části směrem na Královské Poříčí tam se uvažovalo o skladovacích prostorách. Nicméně jsme zjistili, že takto postavené rozložení průmyslové zóny asi nebude úplně zajímavé pro investory, takže jsme se rozhodli, že spojíme etapu 2, 3, 4. První etapu, to znamená parkoviště pro osobní automobily, si město udělá z vlastních prostředků. A právě celou tuto část, která už se dostává na rozsah sedmi hektarů, budeme nabízet investorům. V tomto duchu jsme vlastně postoupili naší změnu na Ministerstvu průmyslu tak, abychom mohli pracovat s tímto celým prostorem,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis.

Sokolov již má na jednotlivé etapy stavební povolení, řeší se přípojky energií, dopravní napojení komunikací a také demolice zbytku nadzemních i podzemních staveb. 

„A to první, co se musí udělat, je znalecký posudek nebo analýza ekologické zátěže celého prostoru,“ dodal Kubis. 

V příštím roce město předpokládá zahájení celého projektu s dokončením v roce 2026. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy