Sokolov: Parkoviště u Herby slouží, osazuje se kamerami (TV Západ)

V Sokolově bylo v letošním roce dokončeno několik nových parkovišť také na sídlišti Michal. V Heyrovského za Čtyřkou vzniklo 45 parkovacích míst, ale také ve vnitrobloku stejné ulice se Sokolovskou a Křižíkovou, v místě známém jako Herba.

dezinfekce

Zdejší prostor byl rozšířen o nové parkovací plochy a rekonstrukci stávajících za celkem 14,2 milonu korun. V místě jsou také kamerové body, které budou napojeny na dohlížecí systém města. 

„Ano, ta naše filozofie je, aby lidé se naučili parkovat na těch větších záchytných parkovištích. A bonusem pro ně je vlastně to, že tato parkoviště jsou monitorovaná a lidé mají i možnost samozřejmě své vozidlo hlídat, střežit nebo se podívat prostřednictvím městského dohlížecího kamerového systému. Takže vlastně všechny ty kamerové body z parkovišť, ale i ze základních škol jsou zveřejněné na stránkách města,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Systém, jenž v současné době prochází úpravami, je možné sledovat na adrese bezpecne.sokolov.cz. V chystaném rozpočtu na příští rok Sokolov počítá se velmi vysokou částkou 63 milionů na parkovací plochy. 

„Budeme pokračovat v investičních akcích i v příštím roce. V letošním roce město proinvestovalo částku 164 milionů. Na příští rok máme připravenou částku 290 milionů, pokud to schválí Zastupitelstvo. Budeme dál pokračovat ve výstavbě parkovišť, zejména těch větších, záchytných. Ať je to areál Bohemie, ať je to oblast nádraží anebo druhá část ulice Mánesova, kde bychom chtěli vytvořit zhruba zase dalších 100 parkovacích míst,“ dodal Kubis. 

Veškeré plánované i realizované investice je možné najít na adrese sokolov.cz v sekci Projekty odboru investic města. Přesný odkaz najdete v textové části reportáže


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy