Sokolov: Opravy ulice 5. května přes potíže pokročily (TV Západ)

Sledovaný projekt opravy sokolovské ulice 5. května pokračuje i přes obtíže při realizaci. Podloží spojnice mezi novým a starým náměstím přichystalo několik záludností.

dezinfekce

„Narazili jsme opět na betonové podkladové vrstvy. Ty betony jsme museli pracně rozbourat, protože naši předpředpředchůdci opravdu na betonu a na cementu nešetřili. Další věc, kterou jsme k našemu nemilému překvapení zjistili, tak byla plynová přípojka, která prostě nikde zanesena nebyla. Zaplať pán bůh, že tam nedošlo k nějakému úniku plynu. Z těchto důvodů došlo k časovému posunu. Došlo také k mírnému navýšení v řádu desítek tisíc korun právě na této akci. Co se týče náměstí – propojky 5. května té pěší zóny, tak jsme, jako Rada města, rozhodli také o tom, že ten mobiliář, který jsme vybrali, tak budeme zadávat přímo společnosti. Hlavním důvodem je, že opravdu chceme tu třídu 5. května dodělat co možná nejdříve a toto byla společnost, která bryskně reagovala na náš časový šibeniční termín,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Opravy vyjdou zhruba na 4,5 milionu korun a použitý materiál slibuje velmi dlouhou trvanlivost a estetický dojem. Zároveň proběhly opravy sítí v kolmé ulici Petra Bezruče.

„My jsme chtěli a vyzvali jsme všechny společnosti, které tam mají různé sítě, aby si jich co možná nejvíce vyměnily. A to právě z jednoduchého důvodu, abychom toto nábřeží Petra Bezruče pracně a finančně náročně nezrekonstruovali a nezjistili jsme, že za dva roky nám tam jde někdo kopat, protože pozapomněl některou svoji přípojku vyměnit. Proto proběhla i tato časově náročná operace, ale důvod, ten je jednoznačný,“ dodal Picka.

Nábřežní ulice se bude opravovat v příštím roce a předběžné odhady počítají s investicí asi 10 miliony korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy