Sokolov: Opravy Slovenské a křižovatky s Lipovou začnou na jaře (TV Západ)

Chystané projekty ve Slovenské ulici v Sokolově už mají vybraného dodavatele prací. Do výběrového řízení na druhou etapu oprav od napojení se Sokolovskou ulicí až po Poláčkovu u restaurace U smrku přišlo 7 nabídek.

dezinfekce

Z původně plánované částky 16,9 milionu korun byla vybrána firma, která předložila cenu 14,1 milionu. Práce by měly být ukončeny v měsíci srpnu letošního roku.

„Pokračujeme v opravě ulice Slovenská. Již v minulém roce proběhla jedna etapa. Teď na ni budeme navazovat s tím, že počítáme, že realizovat se začne zhruba od měsíce dubna. Co se týče vůbec budování v této části, takže počítáme samozřejmě s novými povrchy, počítáme s chodníky, bude se tam vytvářet dešťová kanalizace, předtím vodárna Sokolov tam provede své úpravy. Co je pro nás zásadní a co jsme hodně řešili a upravovali jsme veřejnou zakázku, aby nedošlo k omezení občanů města, protože tam je poměrně velké parkoviště u Brány borců, Takže ta podmínka byla splněna. To znamená, že po celou dobu rekonstrukce to parkoviště bude přístupné. Samozřejmě, budou tam vytvářeny nějaké alternativní cesty, kde budou muset řidiči dávat pozor, ale neomezíme je v parkování,“ vysvětlil starosta Sokolova Petr Kubis. 

Na druhé straně Slovenské ulice v křižovatce s ulicí Závodu Míru a napojením na Lipovou se kromě zpřehlednění situace zřídí přechody pro chodce.

„Je to místo, kde vlastně lidé přijíždějí například na koupaliště a pokud nenajdou místo v okolí koupaliště, tak parkují v ulici Lipová a proto tam chceme vytvořit i místo pro přecházení. Samozřejmě veřejné osvětlení a myslím si, že je na místě tady vybudovat, což také učiníme, další větev na dešťovou kanalizaci,“ dodal Kubis. 

Z došlých pěti nabídek na stavební práce byla vybrána firma s nejnižší cenou 4,9 milionu korun bez DPH. Od zahájení stavby budou trvat úpravy tři měsíce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy