Sokolov: Obchvat města bude dražší a zpozdí se (TV Západ)

Práce na poslední, třetí etapě sokolovského západního obchvatu, se po dlouhé době letos rozběhly. Nestabilní podloží si vyžádalo změnu technologie a stavba tak nabrala zpoždění.

dezinfekce

„K naší velké úlevě práce pokračují od ledna na stavbě obchvatu, na jedné z nejdůležitějších investic v dějinách města Sokolova, která není investicí samotného města. Peníze jsou poskytnuty ze zahlazování následků důlní těžby a nositelem úkolu je Ministerstvo financí. Stavba byla přerušena, protože pilíř na straně Sokolova začal vzhledem k nestabilnímu podloží klesat, práce byly přerušeny, a byli povoláni znalci, kteří rozhodli o tom, že musí být zakládání změněno směrem k plošnému zakládání. Práce byly přerušeny možná na více než na půl roku. Následovalo dohadování o zvýšení nákladů za tyto práce, za prostoj, který nastal. Ministerstvo financí nakonec uvolnilo další peníze navíc. Tuším, že je to něco přes 15 milionů korun, aby tato opatření mohla být provedena. Poté, co byl podepsán dodatek, stavba pokračuje,“ uvedl krajský radní a místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Stavba západního obchvatu byla zahájena přesně před šesti lety. 

„To zdržení je nemilé. Stavba sama o sobě je poměrně zdlouhavá. Byla rozdělena na tři etapy. Každé tři etapy se soutěžily zvlášť. Myslím si, že každou etapu dělala jiná firma. Čili stavba není jednoduchá a pro nás to znamená, že stavba bude dokončena až v roce 2019. Tuším, že v říjnu nebo začátkem listopadu. Doufejme, že se stavba povede ukončit dříve. Celkové náklady stavby, po podepsání dodatku, budou činit 141 milionů korun. K 31.12. loňského roku bylo prostavěno přes 80 milionů, takže zbývá prostavět asi 53 milionů korun,“ dodal Jakobec.

Po dokončení stavby bude mít město Sokolov kompletně vyvedenou tranzitní dopravu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy