Sokolov: Na Vítězné vznikne dočasné parkoviště pro 150 aut (TV Západ)

Plánovaná rekonstrukce ulice Spartakiádní na sokolovském sídlišti Vítězná značně omezí možnosti parkování už v beztak přeplněné lokalitě. Město proto hledá alespoň dočasné řešení, jak zvýšit počet parkovacích míst. Naději skýtá část pozemku po bývalém betonového krytu, který je po zavážce upravován.

dezinfekce

„Ten prostor už je vyklizený. My jej teď zkvalitníme. Zpevníme nějakým materiálem, a to proto, abychom jej mohli provizorně využívat, jako odstavnou plochu pro vozidla majitelů sídliště Vítězná. Proč to tak chceme udělat jsme už také několikrát říkali. Blíží se doba, já předpokládám, že koncem května, kdy bychom spustili plánovanou realizaci generální opravy ulice Spartakiádní. Bude rozdělena na dvě etapy. První etapa začne právě teď. Bude dokončena koncem měsíce října letošního roku. Ta druhá polovina se bude realizovat v roce 2018. Je samozřejmě logické, že pokud budeme opravovat takhle náročnou vozovku, kterou mnozí obyvatelé Vítězné využívají také na parkování, tak jim musíme dát nějakou alternativu, kam mají vozidla odstavovat. Tato plocha, o které mluvíme, bude právě tou alternativou. Je pravda, že nebudou mít sokolovští občané - obyvatelé sídliště Vítězná svá auta přímo pod oknem, jak tomu byli zvyklí. Ale na přechodnou dobu, kterou jsem již zmiňoval, tak budou muset ujít asi 100 až 150 metrů pěšky. Rozumím tomu, že ne každému to bude po chuti, nicméně snad každý pochopí, že jiné řešení v této lokalitě prostě není,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Náklady na úpravu prostoru město předpokládá do milionu korun. Parkovat zde bude moci po rozšíření i na stávající parkovací plochu okolo 100 až 150 vozidel. Po skončení oprav Spartakiádní ulice je pravděpodobné, že zde vznikne regulérní parkoviště nebo parkovací dům.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy