Sokolov: Na Vítězné vznikne další upravené místo (TV Západ)

Opravy Spartakiádní ulice v Sokolově pokračují druhou etapou. Kromě dokončení této důležité tepny sídliště Vítězná se obyvatelé dočkají ještě letos dalšího upraveného místa. Loni zde bylo otevřeno velké dětské hřiště s mnoha atrakcemi a unikátním povrchem.

dezinfekce

„Já musím s velkým povděkem říci, a je to i tím, že nad opravovaným úsekem bydlím, tzn., že jsem takový dobrovolný stavební dozor, že je to úplně jiná práce než v prvním úseku. Firma, která pokračuje v opravě ulice Spartakiádní, tak pracuje opravdu s velkým nasazením a má dostatečný počet pracovníků. Toto vše mě opravňuje k tomu, že opravdu věřím v dokončení díla tak, jak je psáno, do konce měsíce června. Co se týče dalšího pokračování prací na Vítězné – my bychom v nejbližší době rádi zahájili rekonstrukci plochy kolem obchodního domu, který tam je. Pracovně tomu říkáme „Křižovatka“. Ne silniční křižovatka, ale prostor, kde se křižují cesty pro pěší, kteří se nějakým způsobem pohybují po sídlišti Vítězná. Za částku necelých 5 milionů korun včetně DPH by mělo dojít k tomu, že se zbourá staré už nepoužívané rabátko, opraví se dlažby, přiznají se vyšlapané chodníky - budou tam pěkné chodníky, dojde tam k výsadbě zejména travnatého porostu, ozdobnému, kromě obyčejné trávy. Počítáme také s nezbytným mobiliářem. Dominantou oblasti by měly být velké otáčení hodiny, které zpříjemní celkovou atmosféru kolem obchodu,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Místo by mělo být upraveno do konce letních prázdnin. Lokalita navíc jako většina panelových sídlišť trpí nedostatkem parkovacích míst. A to chce město postupně řešit.

„Právě sídliště Vítězná bylo dlouhé roky netknuté území. Žije tam 4 až 5 tisíc obyvatel. Až v posledních letech jsme se začali tomu více věnovat. V následující době nás čeká, řekl bych v roce 2019, protože projektově už na tom pracujeme, rekonstrukce ulice Atletická. Co se týče dopravní situace, tak si myslím, že máme Vítěznou vyřešenu. Samozřejmě, a to je velký bonbónek pro nové složení zastupitelstva, které si sedne do svých lavic po komunálních volbách, tak tam je řešeno parkování. Už nyní na tom pracujeme a chceme zadat projekt na vypracování parkovacího domu, který by na Vítězné vznikl. Bylo by to pod malým náměstíčkem. Náš prvotní odhad, protože teprve budeme oslovovat projektanty, tak rádi bychom do toho parkovacího domu umístili něco kolem 250 aut. Což si myslím, že s těmi úpravami, které už děláme, tu najdeme pět parkovacích míst, tu deset, když k tomu připočteme parkovací dům, tak to malinko už sídlišti Vítězná odlehčí,“ dodal Picka.

Náklady na postavení parkovacího domu by město zaplatilo ze svého. Na jeho provoz a údržbu by pak z větší části přispívali formou parkovného ti, kteří by zde měli vyhrazené místo.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy