Sokolov: Na konci srpna se představí nejlepší sportovci z řad profesionálních a dobrovolných hasičů

Jubilejní padesátý ročník mistrovství republiky v požárním sportu profesionálních hasičů je nachystaný na stadionu Baníku Sokolov.

dezinfekce

Dynamické rozběhy na stometrové trati s překážkami, dech beroucí šplhání na cvičnou věž, harmonická spolupráce při překážkové štafetě a samozřejmě královská disciplína, precizní požární útok. To bude program na poslední srpnový víkend. Největší sportovní akci pro družstva profesionálních a dobrovolných hasičů v letošním roce hostí Karlovarský kraj. O víkendu 25. – 27. srpna 2023 se v Sokolově uskuteční oficiální Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Konat se bude na stadionu FK Baník Sokolov.

Vrcholová soutěž v požárním sportu má již dlouho tradici. Letošní závody v Sokolově jsou 50. ročníkem soutěže profesionálních hasičů a dokonce 68. ročníkem mistrovství dobrovolných hasičů. Postupující týmy z místních a krajských kol soutěží v požárním sportu se probojovaly až do republikového finále. To se v Sokolově koná pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a starosty města Sokolov Petra Kubise.

Ve startovní listině jsou výběry sportovců jednotlivých Hasičských záchranných sborů krajů z celé ČR, doplněné o soutěžní družstvo profesionálních hasičů podniku a tři zahraniční delegace. Sdružení dobrovolných hasičů pak reprezentují vítězné celky postupových kol rovněž ze všech krajů, závodů se rovněž zúčastní zástupci sdružení České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.

MR_Sokolov_ig.jpg

Program mistrovství začíná v pátek 25. srpna ve 14 hodin, kdy se představí profesionální hasiči v disciplíně výstup do 4. patra cvičné věže. Tato věž bude postavena na parkovišti u vstupu na sokolovský zimní stadion. V sobotu se pak přímo na stadionu FK Baníku Sokolov rozeběhnou další disciplíny, které opět zde v neděli zakončí požární útoky.

Po celou dobu konání mistrovství bude vstup na sportoviště, kde budou jednotlivé disciplíny probíhat, zcela volný pro všechny návštěvníky. Těšit se mohou na zajímavé sportovní výkony, které mohou být okořeněné i národními rekordy.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy