Sokolov: Mobilní kluziště bylo uvedeno do provozu (TV Západ)

Město Sokolov pořídilo mobilní kluziště z plastu pro bruslení veřejnosti. Odložené slavnostní otevření proběhlo v sobotu 25. listopadu na náměstí Budovatelů, kde bude zařízení se švýcarskou technologií za 4,5 milionu korun fungovat po dobu vánočních svátků.

dezinfekce

„Omlouvám se, je to na druhý pokus, ale myslím si, že ta dnešní atmosféra je lepší, než jsme plánovali v tom minulém termínu, kdy by nám malí hokejisti asi promokli až na kost. Takže se to povedlo. Já bych z tohoto místa moc chtěl poděkovat Sokolovské uhelné, technickým službám, protože s panem doktorem Tomkem jsme od začátku roku řešili, jak udělat v Sokolově ty Vánoce ještě hezčí. A jsem hrozně rád, že dnes stojíme u nového kluziště. Musím říct, že výhodou je, že v jiných městech budou bruslit jenom v zimě a my celý rok, protože je to kluziště vlastně z plastu. A my už dneska přemýšlíme, kam ho umístíme potom,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Z celkové ceny zaplatila SUAS Group 3,5 milionu korun. Město dalo 600 tisíc a firma SOTES investovala okolo půl milionu do přípravných prací a osvětlení. 

„Za mě ještě jednou velký dík, který patří všem zástupcům města, kteří se zasloužili minimálně i nápadem, myšlenkou. A ten se netýká jenom právě tohoto kluziště, ale jsem rád, že ta spolupráce a komunikace je na velmi dobré úrovni a že všichni víme, proč to děláme a co chceme. Takže velký dík zástupcům města,“ dodal předseda Dozorčí rady SUAS Group Pavel Tomek. 

Prvními, kdo si vyzkoušeli povrch, byli malí hokejisté místního Baníku. Bruslení jim šlo velmi dobře, horší to bylo s pukem, který tolik neklouzal. Přesto se brzy dostali do hry a začaly padat i góly. Po vyhlášení výsledků dostali hokejisté drobné ceny a sladkosti. 

Téměř bezúdržbové kluziště, které tlumí nárazy, má životnost zhruba 15 let. Nepotřebuje žádnou elektřinu ani vodu. Zájemci si mohou vyzkoušet bruslení za 10 korun. Je nutné mít ostré brusle, které si případně mohou nechat nabrousit v Infocentru protějšího Městského domu kultury. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy