Sokolov: Město obnoví měření rychlosti

Město bude opět kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci pomocí radarů. Konkrétně v ulicích Sokolovská a Závodu Míru. Úsekové kontrolní měření a související administrativu provozovala dříve soukromá společnost, radnice ale systém v lednu 2015 zastavila.

dezinfekce

V srpnu letošního roku radní rozhodli, že rychlostní radary si město pronajme a sběr dat i vyhodnocení bude zajišťovat městská policie. A to od 1. října 2017.

Velitel městské policie Petr Procházka dodal, že se jedná o lokality, kde řidiči často nedodržují nejvyšší povolenou rychlost.

„V době provozu radarů tady za rok docházelo ke třem tisícům přestupků překročením rychlosti o více jak deset kilometrů za hodinu. Takže obnovení digitální kontroly je více než opodstatněné,“ uvádí Petr Procházka.

Měření bude úsekové, což znamená, že rychlost řidičů bude zprůměrována podle hodnot získaných na začátku a na konci měřené části. Město za pronájem zařízení a potřebný software zaplatí tento rok necelý půl milionu korun. Každý další kalendářní rok pak bude pronájem stát téměř 600 tisíc korun. Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Výběr případných sankcí zajistí přestupkové oddělení právního odboru městského úřadu. 

Kontrolní měřič silniční rychlosti, který pouze informuje o rychlosti jedoucích vozidel a nepořizuje záznam, je umístěn také v ulici Karla Čapka. 


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy