Sokolov: Město bude hostit kongres věnovaný gerontologii

V pořadí již 13. ročník kongresu Gerontologické dny Severozápad bude zahájen ve čtvrtek 17. května v 9 hodin v Městském domě kultury v Sokolově. Kongres je určený především pro zdravotnické a sociální pracovníky, kteří pečují o seniorskou populaci.

dezinfekce

Akce se koná pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a starosty města Sokolov Jana Picky. 

Kongres Gerontologické dny Severozápad navazuje na úspěšnou tradici předcházejících 12 ročníků, které se uskutečnily v Plzni, Karlových Varech, Teplicích, Ústí nad Labem, Sokolově a Chebu. Svým zaměřením patří mezi největší akce tohoto druhu v České republice. Hlavním organizátorem je vzdělávací a poradenská společnost DTO CZ Ostrava. Kongres odborně připravovalo na 8 institucí z Karlovarského a Ústeckého kraje.

Mezi vystupujícími nebude chybět známý český geriatr a publicista Zdeněk Kalvach, který se díky bohatým praktickým zkušenostem vyjadřuje k úskalím zdravotní péče o seniory a neobává se otevírat málo diskutovaná témata a tabu. Ve své přednášce bude hovořit o stáří, smrti a ekonomice. Dalším z řečníků bude například doktorka farmacie Ivana Tašková z Psychiatrické nemocnice Bohnice. Ta se v příspěvku zaměří na nežádoucí účinky psychofarmak.

Více informací o programu najdete na internetových stránkách akce - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy