Sokolov: Fotbalový Baník má nový trávník za 11 milionů

Fotbalový Baník zahájil první domácí zápas (3:3) v neděli 13. srpna proti týmu FC MAS Táborsko na rekonstruované hrací ploše za 11 milionů korun. Na investici se podílelo město Sokolov částkou 6 milionů, Karlovarský kraj 2 miliony a zbylou částku investovala Sokolovská uhelná, a.s., která klub vlastní.

dezinfekce

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili Jaroslav Rokos (SUAS), místostarostka Sokolova Renata Oulehlová, hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová, předseda představenstva fotbalového Baníku Pavel Makoň a ředitel klubu Tomáš Provazník. Nový povrch má přinést kvalitnější hru bez ohledu na povětrnostní podmínky a tím pádem i větší bezpečnost hráčů.

„Původní tráva byla už hodně zastaralá. Podloží bylo nepropustné, při extrémních deštích se držely kaluže vody a někdy to hřiště bylo skoro nehratelné. Teď je tam umělé silonové vlákno, které by mělo propouštět případný přebytek vody,“ popsal jednu z hlavních předností Pavel Makoň, který na místě rovněž poděkoval za tuto investici.  

„Vnímáme to jako první dárek k 70. výročí, které slavíme už příští rok,“ dodal Pavel Makoň.

Všichni přítomní po ceremonii ještě před zápasem vzpomněli a minutou ticha uctili památku nedávno zesnulého Rudolfa Bati, uznávané osobnosti na poli fotbalu i hokeje.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy