Sokolov: 8. ZŠ obdarovala nemocnou Michalku a zvířecí útulky

1. června 2017 se žáci základní školy Křižíkova 1916 představili široké veřejnosti na výročním jarmarku. Na akci se nejen tančilo a zpívalo, děti zároveň prezentovaly své vlastnoručně vytvářené výrobky a všichni mohli zavzpomínat na dobu před 35 lety, kdy byla škola poprvé otevřena.

dezinfekce

Slavnostní předávání šeků zahájil ředitel školy a zároveň radní města Vladimír Vlček. Přivítal zde místostarostku Renatu Oulehlovou, Jana Ševice z útulku Láska ke kočkám, Petra Prokeše ze Záchytného zařízení pro psy na ranči Vránov a Michalku Kalkušovou ze Sokolova i s jejími rodiči. Poslední tři zmiňovaní se zde sešli díky iniciativě třídy 7. C, jež výtěžek z jarmarku věnovala právě do zvířecích útulků a zároveň rodičům těžce nemocné Michalky, pro níž byl například v květnu pořádán charitativní fotbal pod záštitou starosty města.

Třídní učitelka Irena Frimlová pyšně popisuje, jak celý nápad vznikl: "Samotné je napadlo, že část peněz, které si vydělají prodejem výrobků, by chtěli věnovat někomu, kdo peníze potřebuje více než oni. Volba padla na Michalku, protože ji potkávají každodenně před školou, která je spojena i se školou mateřskou, kterou Michalka navštěvuje."

Ideu vzal za svou i zbytek školy a výsledkem je dárkový šek v hodnotě 7.404,- Kč, kterým chtějí přispět Michalce na elektrický vozík. Ten by jí měl pomoci ve snazším začlenění mezi ostatní žáky, vzhledem k tomu, že od příštího roku nastupuje do nultého ročníku základní školy.

Zvířecí útulky obdrželi na svůj provoz po 3.000,- Kč a oba přítomní zástupci slíbili, že finance opravdu půjdou na koupi jídla a jiných potřeb pro čtyřnohé miláčky. Pan Prokeš navíc nabídl na oplátku pozvání do útulku, kde zvířecí osazenstvo vždy uvítá jakékoliv vyvedení ze stereotypu.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy