Pomozme Aničce postavit se na nohy

"Chtěli bychom se na Vás obrátit se žádostí o poskytnutí peněžitého příspěvku pro naši dceru Aničku, které je 11 let a má diagnózu spastická kvadruparéza - postižení všech čtyř končetin. Bohužel od malička nechodí, a je prakticky odkázána neustále na pomoc druhé osoby," uvádí na facebookových stránkách rodiče Aničky.

dezinfekce

Anička navštěvuje s bráškou dvojčetem 5. třídu základní školy, učí se velmi dobře, chodí do ZUŠ do keramického a dramatického kroužku, je chytrá a vzhledem ke svému handicapu velmi pečlivá. 

"Spastická kvadruparéza je nejtěžší formou DMO, v její léčbě hraje proto význačnou roli intenzita rehabilitace. Kromě rehabilitování doma, využíváme 2x ročně cvičení v Arpidě – centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením. 2x týdně jezdíme rehabilitovat do Františkových Lázních, v létě jezdíme na tříkolce Loped, doma na mopedu," uvádí Aničky maminka.

"I přesto stále hledáme nové možnosti rehabilitace, aby se mohla Anička posunout tzv. dál. Bylo nám doporučeno nestátní zdravotnické zařízení Centrum Hájek, které se specializuje na program pohybové terapie TheraSuit," dodává.

Výjimečnost programu TheraSuit spočívá v intenzivní léčebné tělesné výchově, ve využití stabilizačního obleku a v širokém spektru podpůrných procedur. Věnují mimořádnou pozornost individuálnímu přístupu a kombinují rehabilitační metody tak, aby dosáhli co nejlepších výsledků. Délka pobytu je minimálně dva týdny (10 dní aktivní terapie).

Základní cena pro 2týdenní komplexní neurorehabilitační terapii Therasuit je 54.000 Kč. 

Na tuto částku nepřispívá nijak zdravotní pojišťovna. Aby mohla být terapie účinná, měla by ji Anička absolvovat minimálně 2x do roka.

"Chtěli bychom vyzkoušet tuto metodu, zda by se Anička dokázala sama s oporou alespoň postavit. Vy, kteří byste nám chtěli pomoci, zasílejte prosím příspěvky na Aniččin bankovní účet - spojení 288151229/0300. Možnost snížení základu daně pro roční zúčtování. Děkujeme," uvádí dále rodiče Aničky Stehlíkové.



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.05.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy