Rotava: Učitelé si vyzkoušeli hodinu z roku 2067 (TV Západ)

Nedávné oslavy 50 let rotavské školy a školky měly i řadu doprovodných akcí. Jednou z nich byla do poslední chvíle utajená školní hodina z roku 2067. Tedy za rovných 50 let. Před městským úřadem „úřadoval“ školník, který nejen odklízel drobný nepořádek, ale se zdviženým obočím vítal i některé opozdilce.

dezinfekce

Vše v nadsázce, protože „žáky“ se pro tentokráte stali pedagogové, kteří působí nebo dosud učí v rotavských zařízeních. I školní hodina za 50 let bude začínat zvoněním.

„Věděli o tom zhruba tři lidé z úřadu a jedna paní učitelka, aby zhodnotila, zda ten scénář je v pořádku. Jinak o tom nevěděl opravdu nikdo. Ta vyučující hodina seznamovala žáky, kterými byli zaměstnanci školy, kteří byli potom oceněni a získali ten pamětní list. V úvodu bylo uvedení do problematiky historie. Tzn., co se dochovalo z historie, to co je v roce 2067 stále aktuální. Takže my jsme viděli aktuálního školníka, aktuální paní uklizečku a novodobou paní učitelku. Co se týče názvosloví, tak samozřejmě, že čas se v té době předpokládáme měřit nebude, takže přesýpací hodiny, které stály na stole, byly jenom připomenutím jakéhosi orientačního času. Co asi nejvíce pobavilo učitele bylo to, že nebudou mít jenom jedny nervy v kýblu, ale v kýblu jich budou mít dostatek k tomu, aby kdykoliv a jakékoliv mohli použít. Pak jsme se věnovali tomu, že ne všechny předměty se budou vyučovat tak, jako dnes. Na závěr si učitelé, coby žáci, vyzkoušeli test, který se naopak věnoval předmětům, které se vyučují v současné době,“ vysvětlila starostka Rotavy a učitelka z budoucnosti Iva Kalátová.

V patnáctiminutové školní hodině šlo především o humor a nadsázku, která pobavila přítomné pedagogy. Ti pak získali ocenění od města ve formě pamětních listů a zvonečků. 

Mezitím v místním sále finišovaly přípravy na školní akademii. Průvodci v převleku Avatárů uváděli jednotlivá čísla programu. 

Ve zbývajícím čase přinášíme krátké ukázky některých vystoupení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy