Rotava: Přes dva roky týral svoji družku. Napadal ji i před nezletilými dětmi

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, zločinů týraní osoby žijící ve společném obydlí, vydírání, těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinů výtržnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Těchto trestných činů se měl dopustit v období od dubna roku 2016 do května roku 2018, kdy se jeho jednání začalo v roce 2018 stupňovat.

Obviněný muž měl dlouhodobě ve společně obývaném bytě v Rotavě z důvodu údajné nevěry fyzicky a psychicky napadat svou 27letou družku, a to i v přítomnosti nezletilých dětí. Ženě měl vulgárně nadávat, ponižovat jí a napadat fackami, údery pěstí a kopy do celého těla. Měl jí také vyhrožovat fyzickou likvidací. V jednom případě dokonce na ní měl vytáhnout nůž a požadovat, aby řekla, co on chtěl. Násilím po ženě měl požadovat vydání jejího mobilního telefonu, který mu ze strachu a obavy z případného dalšího fyzického napadení vydala. Na začátku letošního dubna měl dokonce porušit rozhodnutí policejního orgánu, kdy byl vykázán ze společného obydlí a bylo mu zakázáno jakékoliv navazování kontaktů s poškozenou ženou a jejími dětmi. V květnu měl ženu fyzicky napadnout na ulici před domem.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který návrh akceptoval. Soudce muže však do vazby neposlal. Využil ustanovení trestního řádu odkazující na náhradu vazby písemným slibem obviněného.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy