Rotava: Poškozeného oloupili na chodbě domu

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově řeší případ 30letého a mladistvého muže ze Sokolovska, kteří měli 31. ledna roku 2019 v nočních hodinách přepadnout poškozeného v Rotavě v chodbě panelového domu.

dezinfekce

Poškozený muž, který v domě bydlí, se zrovna chystal na návštěvu ke svému sousedovi. V ten moment spatřil u vstupních dveří tyto dva muže.  Ti po něm měli chtít drogy nebo peníze. Poškozený jim odpověděl, že u sebe nic nemá. Na to ho 30letý muž udeřil několikrát do oblasti hlavy pažbou airsoftové pistole, kterou si přinesl. Mladší z mužů měl mezitím jistit vchodové dveře a po celou dobu na poškozeného vulgárně pokřikovat. Poškozený stále trval na svém, že u sebe žádné peníze ani drogy nemá. Z obavy o svůj život a zdraví je prosil, aby ho nechali být a pustili ho domů, odkud jim nějaké peníze donese. Když se snažil odejít ke svému bytu, 30letý muž ho měl opět několikrát rukou udeřit do oblasti hlavy a vyhrožovat, že ublíží jeho přítelkyni a jemu smrtí. Poté měli oba dva muži utéct vchodovým oknem pryč. Po několika hodinách byli oba muži policisty zadrženi a převezeni na policejní stanici.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 30letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a mladistvého muže jako obviněného ze spáchání provinění loupež.

Oba dva muži byli umístěni do policejní cely. Následně proběhlo soudní řízení, ve kterém bylo rozhodnuto o umístění 30letého muže do vazební věznice. Mladistvý muž byl propuštěn a stíhán bude na svobodě.

Třicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 10 let. Mladistvému může být uložen až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.02.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy