Region: Policisté v současných dnech více dohlíží na bezpečnost v okolí hřbitovů

Poslední týden v říjnu a první týden v listopadu je zvýšený dohled policistů nad bezpečností na silnicích. V souvislosti se svátkem zesnulých se zvyšuje silniční provoz.

dezinfekce

Na silnicích je větší počet motoristů a tradičně je zvýšená návštěvnost hřbitovů. To vše přináší s sebou také zvýšený počet dopravních nehod a trestné činnosti.

Víkendy na přelomu těchto měsíců jsou spojeny nejen s oslavami vzniku samostatného Československého státu, ale také se dnem Památky zesnulých.

Nejen v okolí hřbitovů, ale také na silnicích, je mnohem větší množství lidí a vozidel, proto v Karlovarském kraji mají pořádkoví a dopravní policisté dny zvýšeného výkonu služby. Pořádkoví policisté dohlížejí na veřejný pořádek v okolí hřbitovů a pietních míst, dopravní policisté dbají na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Doporučujeme pozůstalým, kteří jdou na hřbitovy, aby nezapomněli na ochranu svého majetku. Neměli by nechávat žádné cenné věci ve svých vozidlech, žádné kabelky, tašky, osobní doklady nebo jiné cennosti. Než půjdou za svými zesnulými, měli by také zkontrolovat, zda vozidlo opouští zamčené a zabezpečené. Také při úpravě hrobu je nutno dbát na svoji bezpečnost a majetek.

Na silnicích doporučujeme všem účastníkům, aby se chovali ohleduplně, zodpovědně a všichni dodržovali pravidla silničního provozu.

Doporučujeme nejen pro příští dny a týdny: buďte opatrní na svůj život, zdraví i majetek a na silnicích dodržujte pravidla silničního provozu.


por. PhDr. Papežová Zdeňka
nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy