Region: Zahájení motorkářské sezóny

Ve středu 8. května 2019 se na parkovišti u karlovarského obchodního domu sešlo stovky motorkářů a příznivců motorek, kteří tímto dnem zahájili letošní motorkářskou sezónu.

dezinfekce

Kolem 10. hodiny všichni motorkáři na svých strojích vyjeli na spanilou jízdu po silnicích II. a III. tříd na Karlovarsku, kterou ukončili v Nejdku. Zde jim v kostele farář požehnal do letošní sezóny. Motorkáře během spanilé jízdy doprovázeli na policejních motorkách dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Srazu motorkářů se účastnily také policistka z oddělení tisku a prevence a krajská koordinátorka BESIPu. Ty oslovovaly přítomné motorkáře, kterým rozdávaly brožury obsahující zajímavé informace o zásadách bezpečné jízdy a reflexní kšandy pro lepší viditelnost při jízdě na motocyklu. V brožurách se motorkáři mohli dozvědět zajímavé informace týkající se například základních pravidel před jízdou, základní výbavy, základních dovedností, o typech motorek, zákonitosti jízdy na motorce, o správné pozici těla při jízdě na motorce, jak projíždět zatáčky a spoustu dalších důležitých informací.

Motorkáři zajímavé rady uvítali a všichni se shodli, že zkušeností a poučení není nikdy dost. S radostí přijali darované reflexní kšandy pro jejich lepší viditelnost a někteří z nich si je hned oblékli na spanilou jízdu.

"Všem motorkářům přejeme sezónu plnou příjemných projížděk a šťastných návratů ve zdraví zpět do jejich domovů," uvedla nprap. Kateřina Krejčí

Zdroj: nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy