Region: To byl rok 2023 – leden (TV Západ)

Společnost TEREA Cheb s.r.o., hlavní dodavatel tepla nejen do chebských domácností oznámila na svých stránkách ceny pro rok 2023. Od ledna dojde ke zvýšení ceny za 1GJ dodaného tepla o 7,9 %, z dosavadních 1.493 korun na 1.611 včetně DPH.

dezinfekce

Budova bývalé hygienické stanice v ulici Petr Chelčického, kterou koupilo od státu město Sokolov se dočká komplexní rekonstrukce pro účely v oblasti zdravotnictví. Rada města vyhlásila výběrové řízení na projekční práce. 

Státní projekt Operační program Spravedlivá transformace zaměřený na postižené regiony, včetně Karlovarského, má pomoci řešit negativní dopady dlouhodobé odklonu od uhlí. Karlovarský kraj chystá několik strategických projektů, u kterých je šance na získání podpory z transformačních fondů.

V Kulturní centru Svoboda se ve čtvrtek 12. ledna uskutečnilo tradiční Novoroční přijetí starostou a vedením města Chebu spojené s předáváním ocenění vybraných osobností. Jako první si pro ocenění za oblast rozvoje přeshraniční spolupráce přišel urbanista a zahradní architekt pan Raimund Böhringer žijící a působící v Bavorsku. Druhým oceněným se stal PhDr. Miloš Říha. Mimo jiné přeložil do českého jazyka po 180 letech nalezenou německy psanou Kroniku města Chebu z roku 1743. Ocenění z rukou starosty Chebu převzal také Mgr. Miroslav Stulák. Kromě jiného organizátor a duše již 30. ročníků mezinárodní dějepisné soutěže, která je největší akcí svého druhu.

Tisková konference v sídle největšího zaměstnavatele v regionu, Sokolovské uhelné, se v polovině ledna zaměřila na téma rozvoje společnosti, především s plánovaným částečným spuštěním plynárny ve Vřesové. Jedná se tak mimo jiné o naplňování memoranda mezi společnostmi SUAS, Karlovarským krajem, Vysokou školou chemicko-technologickou a společností Synthomer, která provozuje sokolovskou chemičku. Plynárna se třemi generátory má pracovat v uzavřeném cyklu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy