Region: Policisté kontrolovali chaty

V rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům“ proběhlo během posledního říjnového víkendu několik bezpečnostních opatření se zaměřením na kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na území Chebska a Sokolovska.

dezinfekce

Policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně zkontrolovali ve dnech 27. a 28. října 2019 desítku míst. Kontrolovali správné zabezpečení chat a zahrad. Během tohoto prodlouženého víkendu se na chatové oblasti zaměřili také policisté z Obvodního oddělení Chodov, kteří zkontrolovali chatové oblasti v územní působnosti svého oddělení. Policisté tyto kontroly provádějí z preventivních důvodů, aby předešli páchání trestné činnosti jako například vloupání do objektů a následnému pátrání po odcizených věcech. Vzhledem k tomu, že chataři již zazimovali svá přechodná letní bydlení, budou kontroly chatových oblastí i nadále pokračovat na celém území Karlovarské kraje.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečňovány v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům.“ Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se.“ Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout ve svém chytrém telefonu v Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek. Mimo jiné aplikace obsahuje kontakty na zámečnické firmy z celé republiky rozdělené dle krajů. Aplikace byla letos aktualizována, kdy přináší nově informace k používání trezorů a zabezpečovacích zařízení, protože mnoho občanů si neuvědomuje, že nedostatečně zajištěný trezor v objektu bývá „službou“ pro pachatele krádeží a majetek ochránit nedokáže. Výjimkou při krádeži není odcizení celého trezoru. Z uvedených důvodů je nutné myslet na vhodné připevnění trezoru.

prap. Bc. Jiří Soukup
por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.11.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy