Region: Neplatila nájemné. Stěhovala se z bytu do bytu

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 30leté ženy z Mostecka, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvod.

dezinfekce

Toho se měla dopustit od března roku 2011 do září roku 2017, a to nejméně v sedmi případech. Na různých místech v Karlovarském kraji, ale také například v Mostě měla uzavírat s různými majiteli nájemní smlouvy k bydlení, i když věděla, že nebude schopna řádně platit nájemné. Do bytu se v každém případě nastěhovala, užívala ho, avšak si neplnila závazky vůči majitelům a neplatila nájemné ani služby. Po zjištění dlouhodobého neplacení a uhánění majitelů k zaplacení se přestěhovala jinam. Takto se stěhovala z bytu do bytu. Pokaždé to mělo stejný průběh.

V jednom případě měla u žádosti příspěvku na bydlení zfalšovat podpis majitelky bytu u nájemní smlouvy, ke které měla dodat stvrzenku potvrzující, že podezřelá žena měla majitelce uhradit tři nájmy v částce kolem 30 tisíc korun. Majitelka bytu však žádnou takovou stvrzenku podezřelé ženě nevystavila, neboť jí tyto nájmy ani neuhradila. Na základě toho měla žena od úřadu obdržet tři dávky na bydlení kolem částky 23 tisíc korun.

V posledním případě, kdy měla podezřelá žena pronajatý byt ve Valči, se z tohoto bytu vystěhovala, aniž by byt předala pronajímateli. Z bytu měla odcizit součást vybavení, a to kuchyňskou linku a sporák v hodnotě kolem 9 tisíc korun. Celkem tak měla způsobit škodu kolem 270 tisíc korun.

Za podvod jí tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.10.2018 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy