Region: Několik případů krádeží

Sedmadvacetiletá žena měla na konci září letošního roku přijít v poledních hodinách do mateřské školky v malé obci na Sokolovsku. V šatně si měla na botníku všimnout odloženého mobilního telefonu a následně využít nepozornosti jeho majitelky a telefon odcizit. Tímto svým jednáním měla způsobit škodu téměř 3 tisíce korun.

dezinfekce

V Sokolově měl šestatřicetiletý muž v polovině října tohoto roku vstoupit do nezabezpečeného areálu jedné z místních firem a vniknout do rekonstruovaného objektu. Ten měl prohledat a následně z něj odcizit trakční baterie a několik metrů kabeláže. Způsobil tím škodu téměř 9 tisíc korun.

Krádeže se měl dopustit také třiačtyřicetiletý muž z Písku. Ten měl na konci srpna letošního roku během čtyř hodin čtyřikrát navštívit jeden z obchodních domů v Karlových Varech. V oddělení tabákových výrobků si měl vždy vyžádat dva kartony cigaret, které následně v nepozorovaný okamžik uschoval pod oděv a prodejnu bez zaplacení opustil. Takto měl odcizit celkem 8 kartonů cigaret a způsobit tím škodu téměř 9 tisíc korun.

Osmadvacetiletý muž měl krást v jedné z drogérií v Karlových Varech. A také opakovaně. Nejdříve měl do prodejny přijít v ranních hodinách dne 22. 10. 2019, z regálů odcizit několik vystavených kosmetických přípravků, ty uschovat do své bundy a prodejnu bez zaplacení opustit. Totéž měl opakovat o den později. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 2 tisíc korun.

Policisté všem čtyřem osobám sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Dalším třem osobám hrozí trest odnětí svobody až na roky tři, neboť se krádeže dopustili v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.10.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy