Region: Na příjmech má kraj za půlrok o 100 milionů více (TV Západ)

Na tiskové konferenci na krajském úřadě Karlovarského kraje informovalo vedení o plnění rozpočtu letošního roku. Prozatím se vše vyvíjí podle předpokladů a do poloviny roku kraj obdržel oproti loňsku o zhruba sto milionů korun více.

dezinfekce

„Karlovarskému kraji se daří hospodařit - jak v příjmové, tak ve výdajové části se vše řádně plní. Nejdůležitější je příjmová část. Ohledně daňových příjmů jsme obdrželi do konce června částku 1 miliardu 250 milionů korun. Kdybych to srovnala s rokem 2017, tak je to o 100 milionů korun více,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

Kromě několika velkých investičních akcí počítá letošní krajský rozpočet s řadou menších.

„Z hlediska investičních akcí, které budeme realizovat v letošním roce, tak je to výstavba a rekonstrukce chebské nemocnice. Tam ta částka je zhruba 480 milionů korun. Začali jsme realizovat obchvat Mariánských Lázní - částka je 250 milionů korun. Realizujeme i menší investiční věci, jako je např. oprava internátu v Lokti, kam se vynaloží 8 milionů korun, a do dalších školských zařízení, do sociálních zařízení, kde jsme obešli všechna sociální zařízení, která zřizujeme, aby se tam nakoupil mobiliář, polohovací lůžka, nábytek, postele, aby se to všechno obnovilo. Takže tam jsme z přebytku také dali, a to 5 milionů korun. Těch akcí je opravdu nespočet – sklepní prostory v muzeu v Sokolově, tam jsme vynaložili částku zhruba 13 milionů korun. Jsou to samozřejmě věci investiční, ale pak jsou to také věci provozní. Protože my jsme zřizovatelem jak školských příspěvkových organizací, kde musíme hradit provoz, tak také sociálních zařízeních. Samozřejmě musíme řádně opravit všechny silnice, protože v naší správě jsou silnice II. a III. tříd, kterých máme v Karlovarském kraji zhruba 1826 km. Tam jsme v letošním roce obdrželi 150 milionů korun, ale z našeho rozpočtu jsme také vynaložili dalších 150 milionů korun. Myslím si, že je v kraji vidět, že se opravdu ve velké míře opravují silnice,“ vyjmenovala hejtmanka.

Samotný rozpočet včetně komentáře i rozpočtové změny lze najít na webových stránkách Karlovarského kraje.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy