Region: Během víkendu bylo provedeno přes 9 tisíc namátkových kontrol

Policisté společně s vojáky, vojenskou policií a celníky během sobotního a nedělního dne provedli více jak 9 000 kontrol všech platných krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Během kontrol zjistili 530 porušení těchto opatření. Pokutu příkazem na místě policisté uložili ve 322 případech a 5 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

dezinfekce

"Při kontrolách omezeného volného pohybu mezi okresy jsme v těchto dnech vjezd či výjezd z okresů na území Karlovarského kraje zamítli 83 vozidlům. Občané kontroly respektují a do současné doby jsme nemuseli v souvislosti s tímto opatřením řešit žádné narušení veřejného pořádku," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.

V sobotu dne 13. března 2021 kontrolovali policisté na jednom z kontrolních stanovišť na Chebsku 44letého řidiče, jenž řídil osobní vozidlo značky Seat. Muž byl policisty zkontrolován a poté vyzván k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol. Ta vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 3,41 promile. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Za uvedené jednání mu policisté z Obvodního oddělení v Mariánských Lázních sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V neděli dne 14. března 2021 v dopoledních hodinách byla na jednom z kontrolních stanovišť na Chebsku kontrolována policisty z Obvodního oddělení Aš 46letá řidička. U té policisté zjistili, že své motorové vozidlo řídí i přesto, že jí byl Okresním soudem v Chebu uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel platný až do konce roku 2022. Policisté následně ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který ženě v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V odpoledních hodinách stejného dne kontrolovali na jiném kontrolním místě na Chebsku krajští dopravní policisté 31letého řidiče, jenž řídil osobní vozidlo značky BMW. S řidičem policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 2,01 promile alkoholu. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Případ je nadále v šetření policistů.

Ve stejný den ve večerních hodinách kontrolovali policisté na kontrolním stanovišti na Karlovarsku 44letou řidičku řídící osobní automobil značky Volkswagen. I s touto řidičkou provedli policisté orientační zkoušku na alkohol, při které nadýchala nejvyšší hodnotu 1,81 promile alkoholu. Policisté jí zakázali další jízdu a zadrželi jí řidičský průkaz. Poté byla vyzvána k podrobení se lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, které podstoupila. Případ je nadále v šetření policistů z obvodního oddělení Karlovy Vary – město.

por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy