Region: Během bezpečnostní akce policisté zjistili 88 přestupků

V pátek dne 25. října 2019 proběhly na území Karlovarském kraji dvě dopravně bezpečnostní akce.

dezinfekce

Dopravní policisté se během dne zaměřili na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy. Měřili rychlost na silnici I/6, dálnici D6 a na silnici I/21 ve služebních vozidlech vybavených měřiči rychlosti a stacionárními měřiči rychlosti v obcích na místech, kde nejčastěji dochází k porušování pravidel silničního provozu a jedná se o nebezpečná místa. Kromě měření rychlosti se policejní hlídky zaměřily také na kontrolu věnování se řízení ze strany řidičů motorových vozidel, a to zejména na držení hovorového zařízení za jízdy.

Téhož dne proběhla ve večerních hodinách dopravně bezpečnostní akce na Sokolovsku. Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek ze strany řidičů motorových vozidel.

Během obou akcí se policejní hlídky zaměřily také na dodržování dalších ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. 

Policisté během pátečních dopravně bezpečnostních akcí zjistili 88 přestupků, z toho se v 61 případech jednalo o porušení rychlosti. Nejvyšší naměřená rychlost mimo obec na místě, kde je nejvyšší dovolená rychlost 90 km/h byla 143 km/h a v obci, kde je nejvyšší dovolená rychlost 50 km/h jel řidič 80 km/h.

Jeden řidič usedl za volant pod vlivem návykových látek a jeden, aniž by vlastnil řidičský průkaz.

Dalšími nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technických stav vozidel, nepoužití bezpečnostních pásů nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti.

Tyto dopravně bezpečnostní akce se konají v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje, proto budou i nadále pokračovat.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy