Při policejní akci Marcela cizinecká policie zajistila devět cizinců

Se všemi cizinci bude zahájeno řízení ve věci správního vyhoštění dle ustanovení § 119 odst. 1, písm. b bod 3 zákona č. 326/ 99 Sb.

dezinfekce

Na základě vyhodnocení poznatků z oblasti kontroly pobytu cizinců, nelegální migrace a neoprávněného zaměstnávání a s tím souvisejícími úkoly Policie České republiky v oblasti zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti na území České republiky byla dne 20. dubna 2017 v rámci územní působnosti Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje provedena bezpečnostní policejní akce pod názvem „Marcela“. Ta byla zaměřena na vyhledání neoprávněně pracujících cizinců, zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců, porušování pobytového režimu a s tím souvisejícího protiprávního jednání spočívajícího v porušování zákona č. 326/1999 Sb. a zákona č. 325/1999 Sb., o azylu, a na dodržování veřejného pořádku a pátrání po hledaných osobách a věcech. Bezpečnostní policejní akce proběhla v součinnosti Odboru cizinecké policie Karlovarského kraje a Oblastního inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

V průběhu akce bylo zajištěno 9 cizinců, z toho pět Moldavanů a čtyři Ukrajinci dle § 27 odst. 1, písm. a) zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR jelikož vykonávali zaměstnání bez oprávnění k pobytu anebo povolení k zaměstnání, ačkoli je toto povolení podmínkou výkonu zaměstnání. Se všemi cizinci bude zahájeno řízení ve věci správního vyhoštění dle ustanovení § 119 odst. 1, písm. b bod 3 zákona č. 326/ 99 Sb. Podobné akce budou v budoucnu pokračovat.

nprap. Zuzana Týřová
21. 4. 2017

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy