Premiéra nové hry sokolovských ochotníků se vydařila

V pátek 27. dubna 2018 se od 19:00 hodin uskutečnila premiéra hry amerického spisovatele Neila LaButeho, Tlustý prase v podání sokolovských amatérských herců souboru Divadlo bez zákulisí.

dezinfekce

Dlouho očekávaná premiéra se konečně uskutečnila. Hra měla docela komplikovaný průběh zkoušení, kdy v červnu 2017 musela být přeobsazena jedna ze čtyř postav a celkově bylo zkoušení časově a logisticky poměrně složité, protože prostory MDK jsou zcela zaplněny jinými akcemi. Ale vše se nakonec v dobré obrátilo a premiéra se uskutečnila. 

Hra, která je hořkou komedií, má výrazně aktuální téma. Svět kolem nás a my v něm. Zaobírá se vnímáním světa a odlišností v něm zcela osobitým způsobem a současným jazykem. Hra je i o slabosti nebo rezignaci sama na sebe. U vnímání světa současnou mladou generací a společností. O škatulkování věcí i lidí na In a Out. Je prostě o nás lidech. Klade si za úkol vyvolat v divákovi zamyšlení a třeba i vyprovokovat diskuzi o viděném. Zasáhnout jeho srdce i duši.

To vše čekalo na diváky i herce o premiéře. Vyprodané divadlo (prodávalo se pouze 230 lístků) s napětím očekávalo začátek a v hercích v zákulisí rostla nervozita. Představení začalo a situace na jevišti střídala situaci. Diváci reagovali na dění na jevišti naprosto impulzivně, přirozeně a vytvořili skvělou atmosféru. Potlesk i smích příjemně přerušovali děj a 85 minut představení vlastně uplynulo strašně rychle. Reakce diváků po představení a i v následujících dnech potvrdily, že hra splnila cíl, který si stanovila. Diváci se nejen pobavili, ale měli chuť a touhu se o hře a jejím ději bavit i posléze. 

"Děkujeme divákům a na 6. června jsme připravili v divadle MDK Sokolov reprízu. Bude nám ctí a potěšením opět představit naše Tlustý prase i dalším divákům, kteří za námi do divadla přijdou a dají smysl našemu konání," uvádí Martin Volný, Divadlo bez zákulisí, Sokolov.

O konání této premiéry jsme vás informovali zde.


Zdroj: Martin Volný, Divadlo bez zákulisí, z.s. Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy