Porotci hodnotili výtvarná díla seniorů

Téměř šedesát děl bylo přihlášeno do letošního ročníku výtvarné soutěže pro seniory s názvem „Věk pro nás není překážkou“.

dezinfekce

V soutěži jednoznačně převažovaly ruční práce, ale nechyběly ani obrazy či povedené fotografie. Odbornou porotu včera čekal nelehký úkol, a sice vybrat z každé kategorie tři vítězné práce. 

V pořadí již pátý ročník výtvarné soutěže pro seniory probíhal od 2. ledna do 28. února. Cílem bylo ukázat, že i lidé v pokročilém věku mohou být stále aktivní a výtvarné činnosti jim rozhodně nejsou cizí. O tom, že věk pro ně skutečně není překážkou, se přesvědčila i samotná porota. Nejstarší přihlášené soutěžící bylo úctyhodných 90 let.

O konání této soutěže jsme vás informovali zde.

V porotě zasedli stejně jako v minulých letech ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová a profesionální fotografka Stanislava Petele. Po pečlivém zhlédnutí všech děl se porotci usnesli na devíti výhercích.

„Musím říct, že hodnocení pro nás bylo opět velice náročné. Komise byla potěšena množstvím originálních prací, které byly do soutěže zaslány. Hodnotili jsme zejména autorský přístup a kreativní zpracování. Ocenili jsme také nápaditost jednotlivých soutěžících,“ uvedl Jan Samec.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční na konci března. Vítězové budou odměněni dárkovými koši a publikacemi o Karlovarském kraji. Ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje pak bude po celý duben probíhat výstava, na které budou k vidění díla všech soutěžících.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy