Loket: Vážná dopravní nehoda na šestce

SOKOLOVSKO – Dva těžce zranění spolujezdci. 

dezinfekce

Ve středu dne 7. června kolem půl šesté ráno došlo na dálnici D6 na sjezdu k obci Nové Sedlo k vážné dopravní nehodě osobního vozidla značky Audi.

Dvaadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem po dálnici D6 ve směru z Karlových Varů na Sokolov, kdy chtěl odbočit směrem k obci Loket. Při odbočování zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace. Následkem toho dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Ve smyku vjel vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil postupně do směrového sloupku a břehu odvodňovacího příkopu.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění dvou spolujedoucích a k lehkému zranění řidiče a dalšího spolujedoucího. Vliv alkoholu policisté u řidiče vyloučili provedenou orientační dechovou zkouškou.

Škoda na osobním vozidle, směrovém sloupku a břehu odvodňovacího příkopu byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 30 tisíc korun.

Při šetření dopravní nehody bylo dále zjištěno, že řidič užil vozidlo v úseku časového zpoplatnění, aniž by časový poplatek (dálniční známku) uhradil. Dále bylo při šetření dopravní nehody a vytěžením účastníků zjištěno, že spolujedoucí nebyli připoutáni bezpečnostním pásem.

Dopravní policisté na základě zjištěných skutečností zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Věc je nadále v šetření policistů.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy