Nenechte si ujít výstavu ArchaeoMontan 2018

Pro ty, kteří se zajímají o historii a archeologii našeho regionu, máme pozvánku na jednu zajímavou výstavu.

dezinfekce

Během listopadu probíhá v prostorách vestibulu hlavní budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje výstava prezentující výsledky projektu, jenž se věnuje výzkumu středověkého hornictví v Krušných horách.

Pro projekt ArchaeoMontan 2018 je typická spolupráce německých a českých vědců z různých vědních oborů. Od podzimu 2015 pracují archeologové, historici, geodetové, geologové a informatici na obou stranách hranice na dokumentaci a interpretaci stop středověkého hornictví. Vedle výzkumu v podzemí se odborníci zejména na české straně zaměřují na studium povrchových stop práce a životního prostředí středověkých horníků. Z toho vyplývají otázky směřované na problematiku přípravy a zpracování surovin či obchodu se získanou rudou. Cílem je rekonstrukce změn životního prostředí ve středověké industriální krajině Krušnohoří.

Projekt je součástí Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 – 2020 financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Funkci vedoucího partnera převzal drážďanský Saský zemský úřad pro archeologii, který koordinuje činnost všech devíti spolupracujících institucí. Výsledky práce vědeckého týmu jsou představovány prostřednictvím konferencí, workshopů, přednášek a publikací. Více o projektu najdete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy