Na D6 začala výstavba obchvatu Lubence

Ředitelství silnic a dálnic včera slavnostně zahájilo výstavbu obchvatu Lubence na D6. Je to již třetí úsek dálnice, který se podařilo v posledních několika málo měsících předat stavbařům.

dezinfekce

Díky odvedení tranzitní dopravy mimo zastavěná území se podstatně zvýší bezpečnost a zlepší životní podmínky místních obyvatel. 

„Ráda bych poděkovala ministrovi dopravy, Ředitelství silnic a dálnic a všem starostům, kteří společnou aktivitou pomáhají dostavbu D6 urychlit. Zhotoviteli přeji, aby se práce dařilo dokončit v termínu, tedy v roce 2021," uvedla na akci hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a připomněla, že zbývá celkem osm dalších úseků D6, které by se měly připravit a zahájit co nejdříve.

Stavba obchvatu Lubence o celkové délce 4,86 kilometru vyjde na 1,038 miliardy korun bez DPH a je spolufinancována z Operačního programu Doprava. Zhotovitelem jsou společnosti Swietelsky a Strabag.

„Vzhledem k neustále se zvyšujícím dopravním intenzitám je již současná silnice I/6 z hlediska bezpečnosti i plynulosti dopravy zcela nedostatečná. Aktuálně tedy na Ředitelství silnic a dálnic probíhá intenzivní příprava všech zbývajících osmi dálničních úseků D6, které předpokládáme zahájit během následujících pěti let. Kompletní dálnice D6 propojí Prahu s Karlovými Vary a dále dojde k jejímu napojení na německou dálniční síť,“ představil plány do budoucna generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Dálnice D6 odvede tranzitní dopravu mimo zastavěná území obcí, čímž se podstatně zlepší životní podmínky jejich obyvatel, sníží se riziko nehod chodců a cyklistů, dojde k poklesu imisní zátěže v obytných zástavbách, sníží se míra hlukového zatížení a zlepší se celková dostupnost regionu, což zvýší jeho atraktivitu pro investory i občany.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy