Mariánské Lázně: Vloupali se do zahradních chatek

Policisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže spáchaných ve formě spolupachatelství pětadvacetileté ženě a šestatřicetiletému muži. Ten se měl navíc ještě přečinu krádeže dopustit v jednom případě sám.

dezinfekce

V brzkých ranních hodinách dne 22. května prováděla hlídka policistů z Obvodního oddělení Mariánské Lázně preventivní kontrolu zahrádkářských kolonií. V jedné z nich si policisté všimli, že se u informační tabule nachází odložené jízdní kolo a navíc slyšeli hluk vycházející z blízkosti zahradních chat. Během krátké chvíle pak policisté zahlédli ženu s batohem. Když si všimli, že došlo k vloupání do jedné z chatek, zajistili ženu a zkontrolovali zbylou část kolonie. Při kontrole bylo zjištěno, že došlo k vloupání do dalších dvou chatek. Žena přiznala, že právě ona se do objektů vloupala, a to s ještě jedním mužem. Na základě její výpovědi a díky velmi dobré osobní znalosti policistů bylo zjištěno, že se měla vloupat do chatek se zmíněným šestatřicetiletým mužem. Ten se na místě činu již nenacházel. Policisty však byl vyslechnut a bylo mu sděleno podezření ze spáchání výše uvedených přečinů ještě týž den. Navíc se policistům podařilo zjistit, že se ve stejné zahrádkářské kolonii měl vloupat týden předtím do ještě jedné chatky, ze které měl odcizit plastový kanystr a pohonné hmoty.

Policistům z Mariánských Lázní se díky skvěle odvedené práci podařilo u ženy i muže zajistit téměř všechny odcizené věci.

Za uvedené jednání hrozí v případě prokázání viny pětadvacetileté ženě trest odnětí svobody v délce až tří let, protože byla za přečin krádeže v posledních třech letech již odsouzena. Muži pak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce dvou let.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy