Mariánské Lázně: Řídil pod vlivem drog. Dopustil se i výtržnictví

Sdělení podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví a poškození cizí věci si na Obvodním oddělení v Mariánských Lázních převzal 32letý místní muž.

dezinfekce

Ten měl v úterý dne 13. listopadu 2018 řídit ve večerních hodinách osobní automobil značky Škoda v Mariánských Lázních po ulici Hlavní třída, Plzeňská a Polní. V ulici Kubelíkova byl při silniční kontrole zastaven hlídkou místních policistů. Policisté mimo jiné provedli s řidičem orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivně na látky canabiody a metamfetamin. Lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit. Při kontrole policisté zjistili, že řidiči uložil Městský úřad v Mariánských Lázních zákaz řízení všech motorových vozidel.

V neděli dne 11. listopadu měl v odpoledních hodinách slovně napadnout muže, který řídil vozidlo značky Škoda v Hamrníkách, a to vulgárními výrazy. Poté měl přiběhnout k jeho vozidlu a opakovaně do vozidla kopnout, čímž mu způsobil promáčklinu karoserie a poškození laku. Způsobil tak škodu kolem 10 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V Horní Blatné zase 45letý muž řídil pod vlivem alkoholu, a to na konci října v odpoledních hodinách, osobní vozidlo značky Volkswagen. Řidič byl při silniční kontrole zastaven hlídkou dopravních policistů. Při kontrole provedli policisté s 45letým mužem orientační dechovou zkoušku, při které nadýchal 1,93 promile alkoholu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici.

Bylo mu sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ve čtvrtek dne 15. listopadu pak v podvečer řídil 24letý cizinec v Lokti osobní vozidlo značky Daewoo. V ulici Tovární byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou.

Při kontrole v registru řidičů policisté zjistili, že má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Téhož dne policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu maření úkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na dva roky.


nprap. Kateřina Krejčí




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy