Mariánské Lázně: Řídil i přesto, že měl uložen zákaz řízení

Osmadvacetiletý muž z Chebu měl v polovině července letošního roku řídit v Mariánských Lázních osobní vozidlo značky Mercedes Benz. Na Hlavní třídě byl zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole policisté v evidencích zjistili, že muž má zákaz spočívající v řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2020.

dezinfekce

Při kontrole se také podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek se podrobit odmítl. Během kontroly muž policistům dobrovolně vydal několik plastových přepravek s bílou krystalickou látkou, která prokazovala přítomnost metamfetaminu. Policisté muže následně zadrželi a převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a osmadvacetiletého muže obvinili ze spáchání přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy