Mariánské Lázně: Prodávali pervitin a marihuanu

Dvojice mužů ve věku 40 a 46 let měla zejména v Mariánských Lázních prodávat či v některých případech bezplatně poskytovat od konce roku 2019 drogy pervitin a marihuanu.

dezinfekce

Mladší z dvojice měl drogy prodávat hlavně ve svém bydlišti v Mariánských Lázních, a to pravidelně několika lidem. Například dvaadvacetiletému muži měl téměř denně od listopadu roku minulého do října roku letošního prodávat marihuanu a několikrát také pervitin. Pro drogy si k čtyřicetiletému muži měla chodit také osmadvacetiletá žena, která od něj měla zakoupit drogy v přibližně desítce případů.

Starší z dvojice měl drogu pervitin prodávat od března letošního roku. Během této doby měl drogu prodávat čtyřem lidem a v celkovém počtu přes 100 gramů. Při zadržení šestačtyřicetiletý muž policistům dobrovolně vydal několik igelitových přepravek obsahující krystalické látky. Igelitová přepravka s bílou krystalickou látkou byla zajištěna také v osobním vozidle, které muž užíval.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání těchto dvou mužů. Mladšího z dvojice obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Starší muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného šestačtyřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí čtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let. Staršímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let, neboť byl za tento čin v posledních třech letech již pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.11.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy