Mariánské Lázně: Povedená dvojice zlodějů při nočním řádění způsobila 80 tisícovou škodu

Dvacetiletý muž a šestadvacetiletá žena měli v nočních hodinách z 6. na 7. prosince minulého roku v Mariánských Lázních pořádně napilno. Dvojice posilněná alkoholem šla nejdříve těsně před půlnocí navštívit svého známého, který ovšem nebyl doma. Dvacetiletý muž se tak měl rozhodnout poničit vchodové dveře a do bytu vniknout. Z toho měla dvojice následně odcizit invalidní vozík a dámské boty.

dezinfekce

To ale nebylo vše. Dvojice poté procházela ulicemi lázeňského města a po půlnoci měla vniknout do panelového domu. V mezipatře domu se dostali na balkon, odkud měli odcizit pánské jízdní kolo a dvě krabice s vánočním cukrovím.

Zhruba o další hodinu později měli vniknout do prodejny se smíšeným zbožím. Z té měli odcizit různé písemnosti a dvě pánské pletené čepice. Při tomto činu ale ženu zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří k prodejně přijeli na upozornění zabezpečovacího systému. Policisté důkladným šetřením zjistili důležité poznatky, zajistili část odcizených předmětů a následně zadrželi i dvacetiletého muže.

Svým jednáním měla dvojice způsobit celkovou škodu přibližně 81 tisíc korun.

Policisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně následně dvacetiletému muži a šestadvacetileté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy