Mariánské Lázně: Jako předseda společenství zpronevěřil téměř 870 tisíc

Chebští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zločinu a přečinu zpronevěry.

dezinfekce

Obviněný měl jako předseda Společenství vlastníků jednotek bytového domu v Mariánských Lázních přístup k bankovnímu účtu, kde společenství shromažďovalo finanční prostředky. A právě tohoto přístupu měl muž zneužít, protože od konce ledna do poloviny února minulého roku měl z bankovního účtu provést celkem 9 neoprávněných hotovostních výběrů pomocí platební karty, kterou měl ve svém držení.

To ale nebylo z jeho strany vše. Zhruba od poloviny do konce měsíce srpna minulého roku měl provádět neoprávněné finanční transakce pomocí platební karty a bezhotovostní převody z bankovního účtu společenství. Učinit tak měl ve dvaceti případech.

Tohoto jednání se sedmatřicetiletý muž dopustil i přesto, že si byl vědom toho, že jedná bez vědomí a souhlasu orgánů Společenství. Finanční prostředky nepoužil v rámci činnosti a v zájmu sdružení, ale peníze si měl nechat pro svoji potřebu. Společenství tím způsobil škodu téměř 870 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy