Loket: Řídil pod vlivem drog

Na konci září v odpoledních hodinách řídil 32letý řidič osobní vozidlo značky Fiat v Lokti a dále z Lokte ve směru do obce Údolí. Na úseku, kde je dovolena nejvyšší rychlost 50 km/hod. mu byla dopravními policisty ze Sokolova naměřena i po odečtení tolerance rychlost vyšší než povolená.

dezinfekce

Z tohoto důvodu začali policisté vozidlo pronásledovat. Řidič několikrát při jízdě přejel do protisměru. Tímto jednáním na sebe upozornil, neboť bylo dáno podezření, že by mohl řídit pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Po zastavení byl řidič zkontrolován a byla s ním provedena orientační dechová zkouška na alkohol a drogy. Alkohol provedená zkouška vyloučila, ovšem u drog byl test pozitivní na látku Amphetamin. Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici.

Za uvedené jednání policisté zahájili trestní stíhání a 32letého muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.12.2017 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy