Loket: Kulturní sezóna bude rekordní (TV Západ)

Letošní kulturní sezóna v Lokti bude opět o něco bohatší, než ta předchozí. Na programu se budou podílet jak město a hrad, tak i další subjekty. Podrobnosti představilo město na tiskové konferenci ve středu 26. dubna.

dezinfekce

„Máme 21 koncertů v amfiteátru. Děláme řadu novinek. Začínáme Muzikantskou nocí. Muzikantská noc je 5. května. Hospůdky a Městská knihovna se zapojily do akce, kdy město přispívá na živou muziku. Od devíti hodin po městě v Lokti budou hrát různé muzikantské žánry,“ uvedl místostarosta Petr Zahradníček.

V kostele Sv. Václava se od 18 hodin představí Vladimír Merta a Roman Dragoun. Na hradě pak od 19 hodin proběhnou Úsměvy Iva Šmoldase s písničkami Pepy Štrosse. Od 21 hodin si mohou zdarma lidé poslechnout kapely Cajk, Priscila + Elvis, Natáhni kopyta, Pivoovar i muzikanty Vítka Adamce, Aleše Pokorného nebo Míru Zábranského. Zahraje také Duo Návraty.

„Zahájení sezóny plánujeme na 20. května. Na Malé scéně bude v jednu hodinu vystupovat ZUŠ band. Od tří hodin naváže skupina Cajk, loketská jazzrocková formace kolem Honzy Smolíka. V pátek ještě tomu tak trošku předchází Galerie na hradbách. Na starosti ji má Pavel Vdovec. Tam bude vernisáž výstavy obrazů Martina Velíška. Velmi zajímavá výstava. Večer bude muzejní noc. Všechna privátní muzea v Lokti budou přístupná zdarma veřejnosti,“ vyjmenoval Zahradníček.

Malá scéna každý víkend po dobu prázdnin nabídne mix regionální kapel, ale i alternativní scénu či stylově vyhraněné soubory. Vystoupí například Bernard Blues Band, Kryštůfek Robin,Tajfun, Bohemian Marching Band, diCaprio nebo Zajíc Company.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy