Loket: Kraj oslaví 100 let republiky akcí v amfiteátru (TV Západ)

I v Karlovarském kraji se v letošním roce připomeneme historické výročí 100 let od vzniku Československé republiky. Odbor kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu připravil akci, které se odehraje v Lokti.

dezinfekce

„Karlovarský kraj připravuje velkou akci na 2. června, a to v amfiteátru v Lokti. Vystoupí zde řada souborů, zpěváků a vyvrcholením bude paní zpěvačka Knechtová. Zároveň jsou tam další interpreti. Tato akce je v rámci výročí 100 let české státnosti. Vstupné bude zdarma. Kdo navštíví akci, dostane 50% slevu na prohlídku hradu v Lokti,“ uvedla k akci hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Program bude zahájen již v 11.00 hodin, kde se představí ukázky lidových řemesel, vítězové soutěže regionální dobrota budou nabízet své výrobky, hrát, zpívat a tancovat budou soubory z Karlovarského kraje. Pro děti budou připraveny různé hry, dětské atrakce a pohádka. 

„Karlovarský kraj by akce měla stát zhruba 990 tisíc korun. Ale pokusíme se na akci získat ještě finanční prostředky prostřednictvím dotačního programu z Ministerstva kultury, který je právě na oslavy stoletého výročí založení Československa,“ dodala hejtmanka.

Ve 14.00 hodin proběhne slavnostní zahájení, kde hymnu zahraje Hudba hradní stráže ČR. Programem, který poběží až skoro do půlnoci, bude provázet moderátor Aleš Háma. A uvede řadu souborů a umělců. 

Představí se loketský pěvecký sbor Cubitus, soubor Hašlerka, Ondřej Havelka and his Melody Makers, Big Band Karlovy Vary - Vivat Glen Miller, Karel Kahovec, Viktor Sodoma a George & Beathovens a již zmíněná slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy