Lesní mechanizátoři ze Žlutic pomáhali v Německu

V rámci projektu česko-německé příhraniční spolupráce, který vznikl za podpory EU, vyrazili vybraní žáci 3. ročníku oboru Lesní mechanizátor Střední lesnické školy Žlutice do německého městečka Lößnitz. Jejich úkolem bylo pomoci místnímu hornickému spolku s úpravou okolí šachet porostlých hustými smrky a věnovat se výuce němčiny.

dezinfekce

„Kácení stromů bylo velmi náročné, protože probíhalo v těsné blízkosti budov a elektrického vedení. Kromě toho se žáci ještě zabývali výukou německého jazyka a možnost poznat i místní kulturu a zvyky. Účastnili se například lampionového průvodu, výuky řezbářství za pomoci motorové pily či exkurze do šachty,“ uvedla ředitelka školy Radka Stolariková.

Studenti získali u německých sousedů zajímavé zkušenosti a poznatky, které mohou uplatnit v praxi.

Kromě oboru Lesní mechanizátor nabídne  SLŠ Žlutice zájemcům o studium od nového školního roku maturitní obory Lesnictví a Zahradnictví a učební obory Zahradník, Včelařství, Zahradnické práce.

„Pro tyto obory máme moderní vybavení a techniku, například speciální lesní kolový traktor na dálkové ovládání, univerzální traktory, motorové pily, křovinořezy, sázecí stroj, moderní laserové přístroje na měření stromů. Navíc ve všech oborech najdou jejich absolventi bez problému okamžitě uplatnění,“ vysvětlila ředitelka. 

Ti, kteří už teď přemýšlejí, kam si podat přihlášku na SŠ, se dozvědí více informací na stránkách školy nebo na facebooku Střední lesnická škola Žlutice. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.11.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy